Praktijk voor Natuurgeneeswijze Alida Nieuwenhuizen

Over Alida

Opleiding en werk

Na het behalen van het diploma Sociale Pedagogiek/Andragogiek in 1980 heb ik 20 jaar in hulpverlenende functies gewerkt in het bedrijfsleven en bij de overheid o.a. als Human Resource Manager, coach, counselor en projectleider bij veranderingsprocessen.

Al heel lang was ik mij bewust van mijn gave om andere mensen te kunnen genezen bij fysieke en psychische problemen. In 2001 heb ik mijn hart gevolgd en gekozen om een praktijk voor natuurgeneeswijze te starten in mijn toenmalige woonplaats Berkel-Enschot.

Na het overlijden van mijn man in 2003 heb ik een nieuwe wending aan mijn leven gegeven door naast mijn therapeutisch werk een Bachelor en Master studie Religiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg te gaan volgen (2006-2011). In deze studie heb ik mij verdiept in de culturele en spirituele uitingen in het boeddhisme, het hindoeïsme, het jodendom, de islam en het christendom. Deze studie heeft mijn spirituele en filosofische ontwikkeling bijzonder verrijkt.

In 2019 ben ik verhuisd naar Waalwijk waar ik mijn praktijk voor natuurgeneeswijze heb voortgezet.

Ik heb een HBO-diploma dat vereist is om als energetisch therapeut te werken. Deze opleiding heb ik bij Het Johan Borgman College in Utrecht gevolgd. Gelijktijdig heb ik het diploma CPION Medische Basiskennis behaald.